Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0740 517 760

Albire dentară

Tratamentul de albire dentară profesională este o parte din ramura stomatologiei estetice care reprezintă cea mai simplă și utilă metodă de a obține dinții mai albi și strălucitori printr-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog.

 

Albirea dentară este procedura de estetică dentară prin care clinica Dr. Orban Timea readuce încrederea de a zâmbi și starea de pozitivitate a pacienților. Acest tip de tratament profesional se practică doar în clinicile stomatologice, sub directa supraveghere a medicilor competenți.

 

Ești candidatul ideal pentru tratamentul cu albire dentară dacă:

  • Nu ești multumit de aspectul zâmbetului tău
  • Dinții tăi sunt îngalbeniți de diferiți factori externi
  • Suferi de discromie dentară
  • Igiena orală deficitară a îndepărtat luciul dinților

 

 

 

Albirea dentară profesională este cel mai frecvent solicitat tratament de stomatologie cosmetică din lume. Clinica nostră îți propune o metodă des întâlnită .......(cand aflam ce tip de aparatura este folosita)

 

Acest procedeu ajută la îndepartarea petelor de pe dinți, făcându-i mai albi și mai strălucitori. Conform studiilor, este una dintre cele mai îndrăgite proceduri din clinicile stomatologice , tocmai datorită faptului că restructurează în mod rapid și vizibil aspectul dinților.

 

Dantura este acoperită la exterior de smalț, o peliculă subțire ce conține minerale și cristale cu un conținut redus de apă. Această suprafață este formată din numeroși pori, asemenea unui burete, în care pot intra resturi de alimente, bauturi, cafea, tutun sau diferiți coloranți alimentari care pot păta dinții. În timp acumularea acestor pete pot deteliora aspectul natural și strălucitor al danturii.

 

 

 

albire dentară miercurea-ciuc, clinica stomatologica timea orban

Cauzele îngălbenirii dinților:

 

  • Igiena orală deficitară – atunci când aceasta nu este respectată, adică nu există un periaj de minim 2 ori pe zi și nu folosim ața dentară, resturile alimentare infiltrate în smalț vor grăbi procesul de îngălbenire.
  • Alimentația – alimentele care conțin coloranți, alimentele închise la culoare sau cu o aciditate ridicată grabesc procesul de colorare al dinților. Lista produselor dăunătoare este formată din vinul roșu, cafeaua, ceaiul închis la culoare, soia, fructele de pădure, sfecla roșie, oțetul și băuturile acidulate.
  • Fumatul – consumul des de nicotină daunează dinților, deoarece această substanță se depune în porii smalțului și favoritează probleme la nivelul gingiilor.
  • Florul – această substanță care se gasește atât în apa pe care o bem cât și în pasta de dinți, afectează. Este recomandat ca doza de pastă de dinți folosită zilnic sa fie una moderată.
  • Înaintarea în vârstă – Această etapă este absolut normală și se manifestă dupa vărsta de 40 de ani când structura dinților suferă modificări ce favorizează îngălbenirea dinților.

Ce trebuie să faci înainte și după tratamentul cu albire dentară:

 

Medicii stomatologi îndeamnă ca înaintea începerii tratamentului de albire dentară profesională trebuie mers la un consult unde medicul stomatolog va examina și determina dacă este posibilă începerea procedurii.

 

Daca dinții nu suferă alte afecțiuni sau nu prezintă sensibilitate este indicat să fie efectuat un detartraj sau periaj profesional pentru a îndepărta resturile alimentare și depunerile de tartru. Dupa finalizare acestor proceduri se poate efectua tratamentul de albire.

 

Medicii stomatologi esteticieni recomană, pentru ca durata de menținere a rezultatului dorit să fie cât mai îndelungată, de regulă 1 an, să urmăm urmatoarele reguli:

Primele 7 zile după efectuarea tratamentului trebuie evitate alimentele precum sfecla roșie, fructele de pădure, cafeaua, vinul roșu etc.

 

  • Primele 7 zile să fie evitate tutunul și nicotina
  • Igiena orală sa fie respectată, sa existe minim 2 periaje pe zi și să fie utilizată ața dentară
  • Dupa 7 zile alimentele daunătoare și tutunul să fie consumate fără exces ( acestea vor grabi procesul de colorare al dinților în timp.

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE!